lunes, 7 de febrero de 2011

Proposició no de llei sobre les ajudes de la PAC

Al proper Ple del Congrés dels Diputats presentaré una Proposició no de Llei demanant que no es redueixi l’actual nivell d’ajuda financera de la PAC que reben els pagesos, donat que la estratègia 2020 requereix un pressupost de la UE ambiciós.

És necessari recolzar una Política Agrària Comuna forta i ben dotada econòmicament i mantenir la seva estructura actual amb dos pilars ben diferenciats. Un destinat a donar suport a les rendes i els mecanismes de gestió dels mercats, i l’altre orientat al desenvolupament rural amb objectius directament dirigits a aconseguir millorar la productivitat i la competitivitat de les explotacions agropecuàries, la modernització de les estructures agràries i agroindustrials i enfortir la funció de l’agricultura i la ramaderia como a conservadors dels recursos naturals.

Cal treballar activament en la UE amb la finalitat de garantir el mateix nivell d’ajudes directes als agricultors espanyols i el manteniment dels fons destinats al desenvolupament rural i també és necessari defensar el pagament directe com el millor mecanisme pel manteniment de les rendes.

Vull exigir l’aplicació d’uns criteris objectius de diferenciació i no discriminatoris, pel futur sistema de les ajudes directes i que continuïn essent un suport a la renda que faci possible la viabilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes.

També sol·licitaré un pressupost per a la PAC adaptat a les noves necessitats sorgides desprès de l’adhesió dels nous Estats membres, a incorporar nous mecanismes de gestió dels mercats i reforçar els existents, per evitar la volatilitat dels preus i la descompensació en la cadena agroalimentària, incorporar mecanismes eficients de defensa dels productes comunitaris i exigir un millor control de fronteres que impedeixi que les importacions es facin per sobre de les quotes autoritzades a tercers països.

José Ignacio Llorens Torres
Diputat del Partit Popular per Lleida
Portaveu d’Agricultura del PP al Congrés

No hay comentarios: